De training ‘Veerkracht bij kinderen: samen herstellen na geweld’ biedt inzicht in de ‘Veerkracht’-methodiek die wordt toegepast in vrouwenopvangcentra om kinderen te begeleiden bij het omgaan met en herstellen van traumatische ervaringen. Er bestaat veel discussie over de juiste aanpak van trauma, met name wanneer therapie of coaching moet worden ingezet en hoe dit kan helpen of belastend kan zijn.
De visie van ‘Veerkracht’ is helder: kinderen bezitten een aanzienlijke veerkracht waardoor ze kunnen herstellen van traumatische gebeurtenissen, zelfs in het geval van ernstige trauma’s. Het is van cruciaal belang dat kinderen de ruimte krijgen om te praten over hun ervaringen, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat kinderen hier behoefte aan hebben (en soms zelfs verplicht zijn binnen de jeugdbescherming). ‘Veerkracht’ voorziet in tools om gesprekken met kinderen en ouders aan te gaan over wat er is gebeurd en hoe het gezin gezamenlijk de veiligheid kan vergroten.
De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden veerkracht bij kinderen.
Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.
Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
13:00 – 13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein
14:00 – 17:00 – Training
17:00 – Afsluitende netwerkborrel
Viviënne Martens begon haar carrière als kinderhulpverlener in de vrouwenopvang na haar afstuderen als pedagoog. Tien jaar lang werkte ze met asielzoekers en vreemdelingen, waarbij ze haar expertise in trainingen ontwikkelde. Ze gaf Nederlandse culturele oriëntatie trainingen aan gezinnen met diverse achtergronden in verschillende landen. Na een korte periode bij de jeugdgroep van het AMV, trad ze in dienst bij Veilig Thuis, waar ze vier jaar in verschillende functies werkte. Hier zette ze haar passie voor leren voort als mentor voor nieuwe medewerkers en jonge professionals en gaf ze trainingen aan studenten en professionals over diverse onderwerpen. Vervolgens werkte ze een jaar bij de vrouwenopvang in Utrecht, waar ze cliënten trainingen gaf over opvoeding, geweld en zelfinzicht. Met haar uitgebreide ervaring heeft ze bijgedragen aan verschillende projecten binnen de jeugdzorg, met als doel de keten te verbeteren en te verbreden en te focussen op wat echt werkt.
Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.
De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De training start om 13:00 uur en duurt tot 17:00 uur.
De kosten voor de ééndaagse training zijn € 199,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.
Let op! Deze training is onderdeel van de Bijscholingsdag, hierdoor is het niet mogelijk om voor een halve dag SKJ-punten te behalen. Toch SKJ-punten behalen op deze dag? Volg dan de volledige Bijscholingsdag.
€ 199,00